tiistai 24. huhtikuuta 2012

random thingies #7, peltileipä edition

Lämmin peltileipä <3


Tämän
ohjeen mukaan tehty (joskin tuo ohje on ilmeisesti muunneltu täältä, sen kauemmaksi en jaksa jäljittää :D) Itsekin hieman sitten joltain osin muuntelin.

Lopullinen ohje taisi olla jotakuinkin tällainen:

3 dl vettä
2 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä (osa auringonkukkaöljyä, osa rypsiöljyä)

Pinnalle heittelin auringonkukansiemeniä :'D

Oon aina hyvin huolimaton leipomisessa, kun en jaksa tai tahdo tehdä ohjeen mukaan. Yleensä vilkaisen ohjetta aluksi, ja lopussa tarkistan onko kaikki aineet tullut laitettua. Käsituntumalla menee muutenkin kaikki. Hirmu usein kuuluu keittiöstä sellainen viaton ja hieman yllättynyt "ohohhh". :D

Tosin, hyvää on aina tullut, ja niin tälläkin kertaa. Mummolta opittua tämä, sillä oli aina niin kivan rento asenne. Siltä kun kysyi jotain ohjetta, niin vastaus oli jotain tällaista: "No laeta muutama koprallinen jaohoja, kyllä sen sitten näkkee jos pittää lisätä. Sitten rippaos suoloo ja jos mieles tekköö niin vaekka sokeria. Maestamalla sen tok tietää." :D <3 Mummon tekemä ruoka oli kyllä maailman parasta, ihan hirveä ikävä sitä ruisleipää ja lihamureketta. Ah, se lihamureke. . . Sitäkään ei kukaan kykene samanlaiseksi tekemään, koska se ohje oli niin käsituntumalla hiottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti