sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hälsans Kök & Buzzador

Pääsin osalliseksi Hälsans Kök buzzadorkampanjaan ("Mikä on Buzzador?"etc.), ja tässä muutamien viikkojen ajan on tullut näitä tuotteita nyt testailtua. Hieman viimetippaanhan tämä postauksen väsääminen taas jäi, mutta ei mahda mitään. Järkyttävää loppukiriä olen vetämässä pääsykokeisiin valmistautumisessa ja alkaa tuntua, ettei aivoissa pyöri enää mitään järjellistä.

Anywayssss...

Halsans Kök -tuotteet ovat siis kasvisperäisiä, esikypsennettyjä pakasteita. Kasvisten lisäksi näistä löytyy myös kananmunaa, eli virallinen nimike on näemmä "ovo-vegetaarinen". Itse en ole varsinaisesti mieltänyt itseäni koskaan "kasvissyöjäksi" nimikkeen varsinaisessa merkityksessä. Mutta todellisuudessa kai minua niinkin voisi nimittää. Ei minulla tähän mitään eettisiä syitä ole - en vain pidä lihan koostumuksesta. Minulla on lukemattomia kauhukuvia lihan seassa lilluvista jänteistä, rustoista ja luunsirpaleista... Lisäksi mielenperukoilla kummittelee edelleen vuosien takaiset uutisotsikot hullunlehmäntaudista. Erityisesti naudanliha on siis omalla inhokkilistalla.

Tuskin edes tarvitsee erikseen sanoa, että olin iloinen kun pääsin mukaan tähän kampanjaan. Tosin intoni meinasi hyytyä jo alkutaipaleella... Nimittäin vaikka tuotteet ovatkin kasvisperäisiä, ne olivat koostumukseltaan hyvinkin lihankaltaisia. Jouduin alussa taistelemaan siis omia fobioitani vastaan ja muistuttamaan itseäni syödessäni, ettei se oikeasti ole lihaa...

Aivan ensimmäisenä päätin testata kasvispyöryköitä:



Olin todella hämmentynyt siitä, kuinka lihapullamaisilta nämä näyttivät. Tuoksu oli ihanan mausteinen, eikä maku pettänyt alkuodotuksia. Raikkaan (tosin ilmesesti hieman nuutuneelta näyttävän) salaatin kanssa kasvispyörykät muodostivat todella mukavan yhdistelmän, joka piti nälän loitolla todella kauan.

Proteiinipitoisuus näissä oli todella hyvä: 18g/100g, ja vain 170kcal.


Seuraavana testivuorossa olivat seesaminuggetit ja kasvispihvit, joista koostui Vappupäivän ateria:



Pihvit yllättivät jälleen lihamaisuudellaan, vaikka tällä kertaa olinkin osannut asiaan jo varautua. Yhdessä pihvissä on 13,5 grammaa proteiinia ja 126kcal.


Pihvien avulla sai kyhättyä todella maukkaan ja täyttävän hampurilaisen. Olin varautunut siihen, että kaikki söisivät ainakin kaksi hampurilaista, mutta ensimmäisen jälkeen kukaan ei jaksanut toista. Pihvi aiheutti myös lievää ihmetystä, koska se todellakin maistui ja tuntui lihalta.

(Tämä on yksi asia, joka minua hieman ihmetyttää - Tai jos nyt ajatellaan tilannetta, jossa ihminen on kasvissyöjä esimerkiksi eettisistä syistä... Miksi hän siis tahtoisi syödä täysin lihaa muistuttavaa ruokaa? O_o Muissa tapauksissa tässä tuskin mitään ongelmaa on :-D Itse pääsin onnekseni tuosta lihamaisesta koostumuksesta yli, eikä se ensimmäisen kerran jälkeen enää mieltäni vaivannut.)

Seesaminuggetit "jouduin" ostamaan korvatakseni falafelin, jota ei yksinkertaisesti löytyny kaupoista. Hyllyn reunasta löytyi kyllä hinta useammastakin kaupasta, mutta tuotteelle varattu paikka ammotti tyhjyyttään. Mutta ei siinä mitään, nuggetit kuulostivat mielenkiintoisilta. Ja olivat todellatodellatodella hyviä! Kananuggetteja en ole voinut syödä joskus vuosia sitten katsotun Mad Cook -jakson jälkeen, joten nämä seesaminuggetit olivat todella tervetulleita. (Ei tarvinnut pelätä, löytyykö joukosta mahdollisesti pulun jalkoja...)

Nuggeteissa on 100 grammaa kohden 255kcal ja 15 grammaa proteiinia.


Seuraavaksi olikin vuorossa pieni takaisku:

Nimittäin Kuopiosta ei yksikertaisesti löytynyt enempää tuotteita testiin. Kampanjaan kuului siis S-ryhmän lahjakortti, jonka avulla tuotteet oli tarkoitus hankkia. Kilttinä tyttönä kiersin siis läpi Prisman ja keskustan S-marketin. Hyllyt olivat kasvispyöryköitä ja kasvispihvejä lukuunottamatta tyhjät. Seesaminuggetitkin jouduin hankkimaan läheisestä K-kaupasta. Kasvismureketta ei näkynyt missään, eikä myöskään kasvisleikkeleitä tai edes soijanakkeja, vaikka niitä on lähes poikkeuksetta löytynyt jokaisesta kaupasta!

En tiedä olinko liikkeellä poikkeuksellisen huonoon aikaan, vai oliko moni muukin innokas buzzador sattunut juuri ennen minua kaluamaan hyllyt tyhjiksi? Paha mennä sanomaan, mutta näköjään menekkiä näillä tuotteilla hyvinkin on.

Pyöräiltyäni kolmatta kertaa Prismaan, luovutin. Kampanja-aika lähenteli jo loppuaan, enkä voinut jäädä odottamaan ihmettä. Tempaisin siis mukaani uuden annoksen kasvispyöryköitä - eikä siinä mitään, nämä nimittäin ovat nyt ehdottomasti yksi lempiruokani. (Mikä on yllättävää, koska pullaksi pyöritelty ruoka on aina ollut mielestäni jotenkin epäilyttävää...)

Väsäsin siis tällä kertaa hieman erilaisen aterian, jossa käytin lisänä vappuna tähteeksi jääneitä seesaminuggetteja...

Saanen siis esitellä, poikkeuksellisen aneemiset cocktailpalat:


Kurkku, paprika ja ananas eivät jotenkin olleet edukseen kuvassa. (Näin jälkiviisaana on hyvä havaita, että suurin pahantekijä ehkä ovat kameran liian sinertävät asetukset) Minusta ei mitä ilmeisimmin ole stailaamaan ruokaa... (Paitsi ehkä lastenkutsuille? Jokin sellainen viba näistä tulee...) Mutta jos väsähtänyt ulkonäkö jätetään huomioimatta, nämä olivat kerrassaan hyviä. Ei sillä, että omilla taidoilla olisi ollut mitään tekemistä maun(??) kanssa. Tuorekurkku ja paprika vain tuntuivat tuovan tuon "feikkilihan" parhaat puolet esiin. Tai ainakin omat makunystyrät tykkäsivät, ja se lienee tärkeintä.


Lopuksi sanottakoon, että voin täydestä sydämestäni suositella näitä tuotteita niin lihansyöjille, kuin ovo-vegetaristeillekin... Siis kaikille, ketkä nyt eivät näe mitään syntistä tai moraalitonta siinä, että näissä on kananmunaa. Minulta löytyy pakastimesta tällä hetkellä uusi paketti noita kasvispyöryköitä, ja haaveilen jo siitä, kuinka ihanaa tulee olemaan, kun saan yhdistettyä ne perunamuussiin...

Hinta näissä on ainoa miinus, jonka kykenen antamaan. Lähes viisi euroa neljästä pihvistä on melkoinen hinta  meille ei-niin-rikkaille, joita ehkä köyhiksikin voisi kutsua. Mutta palkkapäivänä tai vastaavana näillä aion tulevaisuudessa herkutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti